ICE ON

 

Martin Paaskesen (1987) er født og opvokset i det vestlige Aarhus, men flyttede som 22-årig til København for at søge en karriere som skuespiller. Det var under et reseacharbejde til en rolle som kunstmaler, at Paaskesen ’fandt’ maleriet. Siden da, har han malet, og har i dag atelier i Studiestræde i hjertet af København.

 

I sin praksis undersøger Martin Paaskesen det ekspressionistiske og fortællende maleri. Hans tilgang til maleriet er meget intuitiv og impulsiv, og udspringer af en enorm trang til at udforske et billedsprog, der balancerer mellem figuration og abstraktion. Figurationerne er altid til stede i Paaskesens værker, men abstraktionerne – formerne, stregerne, fladerne – spiller en lige så væsentlig rolle. Det hele hænger sammen og overlapper hinanden. Den maleriske proces er meget fysisk og taktil. Kunstneren er til stede i maleriet, bogstavelig talt. Dette udspringer måske fra hans baggrund som skuespiller, hvor han var vant til at inddrage sin krop i sit udtryk. Tematisk arbejder Paaskesen med det kaotiske, destabiliserende og usammenhængende, dog i en klart intenderet uklarhed.

 

Martin Paaskesen finder stor inspiration i det uperfekte – hvilket ofte resulterer i at der opstår tilfældigheder, som er meget vigtige at omfavne. For Paaskesen er det vigtigste at fantasi, fysik og det fortællende går i op i enhed.

Martin Paaskesen (1987)

IMG_1245_edited.jpg