CURRENT EXHIBITION

AFTERBURNER

Johannes Holt Iversen

Johannes Holt Iversen (born 8 September 1989) is a Danish visual artist currently located in Amsterdam, the Netherlands and Herfolge, Denmark. In 2020 he graduated from the dutch art academy Gerrit Rietveld Academie under professor Frank Mandersloot and has previously been an apprentice of Danish painter and sculptor Erik Rytter (former assistant of Poul Gernes).

PRESS RELEASE

AFTERBURNER - har mennesket tabt?

Med teknologiernes fortsatte acceleration stiller det mennesket i et dilemma. Har vi på forhånd tabt, eller accelerer mennesket med maskinen? Det er blandt mange af de spørgsmål, som Johannes Holt Iversen stiller med sin seneste soloudstilling Afterburner, som åbner fredag den 26. maj hos Annika Nuttall Gallery i Aarhus.

Med soloudstillingen Afterburner, cementerer den internationale billedkunstner Johannes Holt Iversen (1989) sin vidtgående praksis for tredje gang hos Annika Nuttall Gallery i Aarhus. Med udgangspunkt i maleriet, skulpturen og installationen, ønsker Johannes Holt Iversen at italesætte det eksistentielle aspekt af fremtidens fascinerende og faretruende teknologier.

”Med misundelse og en lille smule selvretfærdighed, vandaliserer jeg lærredet, hvor de kunstige intelligenser har frembragt et motiv baseret på mit formsprog og kunstneriske udtryk. (…) Med hvert slag mod lærredet analyserer jeg vanskabningen, jeg tilfører det liv, følelse og næres af empati. Da motoren endelig er pillet ud, kommer jeg sejrrig ud af det kolde metalskrog. Mennesket er et frygtsomt væsen.” fortæller Johannes Holt Iversen.

Værkerne er udarbejdet i samarbejde med serielt forbundne kunstige intelligenser; i et serielt-loop tilføres én intelligens data vedr. Johannes Holt Iversens valg af skitse, motiv og form, dette fødes videre til den næste intelligens, der er trænet i associative former og med de serielle forbindelser snyder Holt Iversen maskinerne til at skabe abstraktioner og abstrakt associativ tænkning. Efter at have malet, data-generet, malet, data-generet og malet igen, ender det endelige motiv i en konfrontation og vandalisering.

Johannes Holt Iversen har i samarbejde med LLM teknologierne ChatGPT og LaMDA skrevet ‘Post-Acceleration’ manifestet. Det er baseret på det typiske kunstner-manifest, som ses fra det 20. århundrede, men skrevet ud fra en højere teknologisk udvikling af emnet. Johannes Holt Iversen har i sit arbejde, som former denne soloudstilling fokuseret på at italesætte den instinktive følelse af fremmedgørelse og monumentale ambivalens, som disse nye teknologier og visuelle muligheder giver.

Johannes Holt Iversen har senest udstillet i London, Paris, Berlin og Oslo. Seneste samarbejde på dansk jord foregik på verdens bedste restaurant Noma i København. Her undersøgte han sammen med director of fermentation Jason White samspillet mellem det kunstige og det organiske og hvori disse modpoler mødes. Af seneste kunstneriske bedrifter kan også nævnes gruppeudstilling og ophold i Edvard Munchs Atelier i Ekely, Oslo sammen med kunstneren Christian T. Norum samt deltagelse i en international gruppeudstilling i Lahore, Pakistan kurateret af den franske kurator Zara Sajid.

Inquiry for price

Interested in AFTERBURNER by Johannes Holt Iversen? We’ll send you the full workslist with prices in EUR and DKK.